Kömüvesek strájkja
Správa o štrajku murárov na stavbe v Michalovciach. Žiadali zvýšenie mzdy o 20 halierov na deň. Staviteľ požiadavku odmietol, murári vyhlásili štrajk. Staviteľ najíma nových murárov, štrajkujúci opustili mesto.