Programm - Sulyovszky, István 1850-1927
Analýza z pera právnika, bývalého činovníka mesta Michaloviec pri nástupe Vojtecha (Béla) Walkovszkého do richtárskej funkcie "veľkej obce" Michaloviec. Rozvojové činitele Michaloviec zhrňuje do 4 bodov programu, ktorých realizácia by zabezpečila potrebný rozvoj mesta: 1/-otázky verejnej hygieny; 2/-potreby verejného poriadku; 3/-spoločenské úlohy; 4/-požiadavky verejného záujmu - školstvo, doprava, výstavba