Uránia
Referát o dvoch prednáškach v michalovskej Uránii dňa 30. januára 1910. Profesor kreslenia na tamojšej meštianke Gejza (Géza) Zolnay mal prednášku o modernom umení a rímskokatolícky farár Alexander (Sándor) Oppitz predniesol prednášku o japonskom priemysle, ktorú pripravil a obrázky zapožičal košický duchovný Ľudovít (Lajos) Konrády.