Az ifjusági egyesület ismeretterjesztö elöadásai
Na porade učiteľského zboru michalovskej meštianky dňa 16.novembra 1909, ktorej predsedal Alexander (Sándor) Oppitz sa rozhodlo, že mládežnický spolok pod vedením učiteľského zboru bude naďalej usporiadávať populárno-vedecké prednášky.