Uj tanár
Krátka správa o zvolení Zoltána Rákosiho za učiteľa na michalovskú chlapčenskú meštiansku školu. Menovaný, ktorý nastúpi namiesto odchádzajúceho učiteľa Františka (Ferenc) Mittla, je známy aj ako spisovateľ a rečník.