Az ipartestület elöljárósága
Na zasadaní 5. októbra 1907 v Michalovciach rozhodli z príjmov jubilejného večierku založiť základinu pre Domov živnostníkov, ktorý by mal umožniť vzdelávanie živnostníkov zriadením knižnice.