Tanitógyülés
Referát zo schôdze Hornozemplínskeho spolku učiteľov v Michalovciach. Hlavnou časťou rokovania bolo posúdenie zlej situácie učiteľov vyjadrené heslom "Boj o kúsok chleba". Vzorové vyučovanie mal michalovský riaditeľ Viliam Kellner v zručnosti chlapcov s nástrojmi, sečovský učiteľ Gejza Lenkey prednášal o vyučovaní dejepisu a Matej Singer predniesol návrh uznesenia na platovú úpravu učiteľov. Schôdzku viedol Jozef Mathiász.