Krónika - Aczél, Dezsö
Posmešné verše na predvolebné ovzdušie otrávené politickými bojmi vládnych a opozičných, na kupovanie hlasov, jedinú tému rozhovorov i v spoločnostiach. I manželky kandidátov hrešia, ak manžel zmešká večeru.