Választási mozgalmak
V Michalovciach voľby budú 26. januára 1905. Predsedom volieb je Tomáš Füzesséry. "Demkó-va "strana proti očakávaniu zmobilizovala už veľa prívržencov. V meste zúri vojna zástav a plagátov. 18.januára 1905 gróf Hadik-Barkóczy prišiel na poradu s vedúcimi strany. V tom čase výrastkovia vybili okná protitáboru a polámali jeho zástavy. Dr. Kolomanálmán Demkó 20. januára prednesie svoj volebný program. V meste je zvýšený počet žandárov a na voľby privelia dve roty vojakov.