Szinház - L.-g
Referát o závere michalovskej sezóny Mezeyho spoločnosti. Uviedli 8 drám, 4 veselohry, 3 frašky, 13 operiet a 1 kabaret, spolu na 29 predstaveniach. S výkonom hercov bola spokojnosť, s výberom hier a niekedy s obsadením nie. Mesiac je pre Michalovce veľa, budúca sezóna bude dvojtýždňová. Hodnotenie slabej opty "Nepriateľ žien", frašky "Únos Sabiniek" a dobrej francúzskej veselohry "Papa".