Zemplén a Sztáray kódexben - Dongó Gy.[=Gyárfás], Gejza 1853-1928
Latinský originál a maďarský preklad listín XI.XII: listina Karola Róberta z roku 1312 o kostole sv. Juraja v Michalovciach, o výmene majiteľa hradu Brekov z roku 1314, listina kráľovského sudcu Pavla z 15.septembra 1335 o majetkových sporoch v Michalovciach - dôkaz existencie kaplnky sv. Margity