Kulturális feladatok. 4 - Aczél, Dezsö
Pokračovanie článku (4.) poukazuje na macošské postavenie Zemplínskej župy v školskom rozpočte, hoci rozlohou je tretia župa v krajine a s vyše 330 tisíc obyvateľmi patrí z národnostného hľadiska medzi najexponovanejšie župy. Na stredné školy pamätá štátny rozpočet iba s 2 tisíc korunami. Mnohé slovenské mestá na úrovni Michaloviec majú viac stredných škôl. Výpočty schváleného Gymnaziálneho spolku neboli reálne. Prvoradou úlohou je oživiť spolok a vytvoriť hmotné predpoklady.