Árvizveszedelem
Po 8-hodinovej prietrži mračien opäť sa zvýšil stav vôd Zemplína. Laborec zalial ulice Michaloviec, bral drevo z píly, obilné kríže z polí. Nielen polia Michalovského okresu boli pod vodou, ale aj obce: Straňany, Strážske, Petrovce a na povodne najcitlivejšie obce od Budkoviec po Oborín, ktoré už v lete zažili druhú pohromu