Március tizenötödike
Referát o oslave maďarského národného sviatku v michalovskom Casíne si sťažuje, že aj taký Maďarov zjednocujúci sviatok bol narušený neodôvodneným politickým napätím, aj nechtiac vyúsťujúcim do urýchlenia rozchodu zhromaždenia. Casíno sa nestotožňuje s takýmto počinom ľudí úzkoprsého partajníctva.