Köztisztaságunk - Aczél, Dezsö
Úvodník o zanedbanosti mestských ulíc, najmä bočných, po ktorých v čase veľkých dažďov nemožno ani premávať. V slnečných dňoch zas ohrozujú zdravie obyvateľov oblaky prachu. Uznanlivo o agilite richtára Szládeka, ale redakcia upozorňuje na vleklý nedostatok v záujme zdravia obyvateľstva.