Nemzetiségi bank Nagymihályban
Článok o opatreniach, ktoré majú zabrániť tomu, aby sa v Michalovciach otvorila filiálka budapeštianskej /českej/ banky. Filiálka je už zaregistrovaná pod názvom "Ústredná Banka Ucsastiny Spolok". Michalovce z iniciatívy richtára Walkovszkého a grófa Sztárayho vydali výzvu k obyvateľstvu Zemplínskej a Užskej župy, v ktorej založenie slovenskej banky v Michalovciach vydávajú za akciu sledujúcu získavanie slovenského obyvateľstva, robotníctva a ich nežiadúce ovplyvňovanie. Na 24.august zvolávajú poradu do Michaloviec, aby zabránili vzniku národnostnej banky.