Az Andrássy párt
Úvodník o utvorení novej tkzv. krajinskej ústavnej strany. Andráši sa priznal, že ide mu o získanie moci. V záujme vládytvornosti strany zriekol sa vojenských požiadaviek. To však mohol urobiť aj pred troma rokmi a bol by ušetril štát a spoločnosť veľkých politických afér. Úvodník pripomína, že sympatický politik Július Andráši, poslanec za volebný obvod Michalovce sa ešte sklame v svojich opožičných spojencoch, ktorí ho opustia, len čo bude chcieť presadzovať svoj politický program.