Bank ellenes mozgalom
Referát o michalovskom zhromaždení 24.augusta 1913 proti slovenskej Ústrednej banke. Zúčastnili sa na ňom aj župní funkcionári na čele s podžupanom Gyulom Dókusom. O cieli zhromaždenia predstaviteľov Zemplínskej a Užskej župy hovoril Dr.Zoltán Holló a svojím vášnivým prejavom vybičoval nacionálne city poslucháčov. Podľa neho v Uhorsku niet národnostného útlaku, len národnosti prenasledujú pokojných občanov svojím štvaním. Uznesením zhromaždenia je bojkotovanie Ústrednej banky, všetkých jej zamestnancov. Kto použije služieb banky, toho treba spoločensky izolovať. Metódy bojkotu vypracuje komisia.