A magyarság ünnepe
Správa o prvej katolíckej omši v Michalovciach s maďarským spevom. Stálo veľa bojov povaliť tézu "kostol nie je maďarizačná inštitúcia". "Zásluha" patrí dekanovi-farárovi Alexandrovi Oppitzovi a učiteľskému zboru. Alexander Kein naučil deti maďarským nábožným piesňam. Ešte ujo Buzinkay (kantor) by sa mal naučiť podľa názoru pisateľa niekoľko maďarských piesní.