Hazafiság - G.
Úvodník proti súčasnej praxi sústreďovať národné maďarské otázky len na politické pole. Patria najmä do priemyslu, hospodárstva, kultúry a nielen v hlavnom meste, ale aj v župách a mestách. V Zemplínskej župe a v Michalovskom okrese málo sa ozýva maďarské slovo, vo verejnosti, v rodinách, kostole. Treba ho presadzovať bez obáv z obvinenia zo šovinizmu. Treba združovať vlastencov silných v skutkoch a nie v rečiach.