Egy község zendülése : kivonultak a 34-esek
O vzbure obyvateľov Sniny pre vytyčovanie železnice na ich pôde pre pílu tamojšieho grófa Degenfelda-Schomburga. Na zastrašenie obce hlavný slúžny barón Fischer povolal vojsko 34. pluku z Košíc