Sorozás és kivándorlás
Podľa správy z michalovského okresu z predvolaných 1300 vojnopovinných nováčikov sa prihlásilo iba 300, ostatní sa vysťahovali do Ameriky. Poznámka o podobných pomeroch aj v hornom Zemplíne.