Ritka örökös
Správa o tom, že po smrti sečovský lekár Mórica Friedmann odkázal svoj velký majetok svojej sestre. Táto peniaze darovala židovskej náboženskej obci s podmienkou, že 4% z úrokov je náboženská obec bude vyplácať a po jej smrti bez podmienok peniaze môže užívať obec (50 tisíc korún).