Gyapolfi Pál ispán vágrendelete 1278 ból - Dongó Gy., Géza
Uverejnenie darovacej listiny uhorského kráľa Ladislava IV. z roku 1278, ktorým podaroval predkovi Rákociovcov Pavlovi Gyapolfiovi statky v Zemplíne pomenované Nižný Hrušov, Vyšný Hrušov a dnes už neexistujúce usadlosti Arács, Mára, Siruk. Potvrdenie donácie palatínom Fülüpom.