Zemplén a Váradi Regesztromban. IV - Dongó Gy., Géza
Rozvádzanie názvov obcí a mien z Registra. Obec Oborín má názov podľa panstva Abra-Abara, čo má byť maďarská podoba Abraháma z čias Arpádovcov. Ďľšia etymológia názvu Heuisz sa týka južného Abova.