Hol feküdt az abarai meg a ráskai vár ? - Péter, Michal
Doplnky článku historika júliusa Dudása o zemplínskych umeleckých pamiatkach. Obidva hrady označil za nezvestné. Súdobo však zostali zvyšky základov Oborínskeho hradu medzi V. Raškovcami a Oborínom pri Laborci a zachovala sa aj hradná záhrada. Na mieste Raškovského hradu sú dnes stavby, zachovali sa ešte hradné priekopy v blízkosti Laborca.