A szacsuri templom megáldása
20. novembra 1910 vysvätil rímskokatolícky farár Koloman (Kálmán) Hiszem kostol v Sačurove. Počas cirkevného obradu predniesol chrámový zbor omšu G-dur od Martina Mosmayra