Birtokadományozás Töketerebesen 1608 ban - Miskolczy, Šimon Gejza
Komentár a latinský text donačného listu Juraja Drugetha Homonnai-ho užskéhoi a zemplínskeho hlavnmého župana Jánovi Horváthovi de Hrazowytza z trebišovského panstva. Išlo o zemiansku samotu s domom.