Párizs vára Zemplénben - Dudás, Július, 1861-1911
Podľa autora Maďari z obdobia Arpádovcov užívali biblické a antické mená. Jedným z nich je aj Paris-Párrizs-Páricsay v okolí Trebišova (ešte v roku 1906) je samota Parič. Podľa košickej cirkevnej Pamätnej knihy zakladateľom Trebišova bol gróf Paris. Hrad Párizs splynul s Trebišovom, prestáva sa spomínať v po bitke pri Moháči