Templomavatás
V Malej Lodine 20.augusta 1909 bola vysviacka nového r.kat.kostola. Obrad celebroval biskup Dr.Augustín Fischer-Colbrie. Mesto Košice ako patróna zastupovali Dr.Vojetech Blanár a Eugen Rozsics.