Zsigmond püspök szózata : Első rész
Rímskokatolícky biskup Bubics vydal pastiersky list o politickej situácii k 75. narodeninám kráľa. Varuje pred zbytočným politizovaním, nesúhlasí s novými myšlienkovými prúdmi, zdôrazňuje kladné výsledky panovania Františka Jozefa na poli šírenia maďarskej reči. Prihovára sa za upevnenie základov uhorského štátu. Budapeštianska tlač odsúdila tento pastiersky list, úvodník ho bráni