Zsigmond püspök szózata : Második rész
Rímskokatolícky košický biskup Žigmund (Zsigmond) Bubics vydal pastiersky list o politickej situácii k 75. narodeninám kráľa. Varuje pred zbytočným politizovaním, nesúhlasí s novými myšlienkovými prúdmi, zdôrazňuje kladné výsledky panovania Františka Jozefa na poli šírenia maďarskej reči. Prihovára sa za upevnenie základov maďarského štátu. Budapeštianska tlač odsúdila tento pastiersky list, úvodník ho bráni.