Templomszentelés
Referát o slávnostiach pri príchode mukačevského biskupa Juraja Fircáka a o honosnom sprievode z celej Zemplínskej župy na posviacku renovovaného kostola vo Voli. Opis pompéznych slávností, účastníkov od Sátoraljaujhelyu až po Voľu. Referát odzrkadľuje obraz spoločenského zloženia a funkcií v hornom Zemplíne. Kázeň po slovensky povedal gr. kat. farár z Poše E. Pajkossy.