A kulturegylet gyülése
Osvetový spolok Abovsko-turnianskej župy a mesta Košíc 17.04.1909 za predsedania jasovského prepošta Dr. Melichara (Menyhérta) Takácsa a pani Szalayovej, manželky Ladislava (László) Szalaya, na výborovom zasadaní vystúpil so svojím referátom podžupan Dr. Ondrej (Endre) Puky o pridelení podpory 1000 korún ročne, ľudovej knižnice v cene 1000 korún, piatich putovných knižníc v cene 500 korún, o úspešnom ukončení robotníckeho kruzu maďarskej reči. František (Ferenc) Zakar podal finančné hlásenie. Výbor prijal nových členov, odmenili úspešnú prácu učiteľov na poli maďarizácie.