Hohenlohe herceg bőkezűsége
Správa o financovaní stavby kostola v Javorine kniežaťom Hohenlohe, ktorý ho zadal uhorskému staviteľovi a všetko zariadenie s tromi zvonmi je domáceho pôvodu. Slávnostná vysviacka má byť 26. júla.