A kassai tanitóképző intézet
Článok odmieta alternatívu Dominika Vizyho, ktorý navrhuje zoštátnehie učiteľského ústavu, alebo zvýšenie podpory v štátnom rozpočte na r. 1907. Zoštátnením by ústav stratil rímskokatolícky charakter.