A szegény Kassa és a gazdag fehérpapok. Egy megható ajándék. Pocsékolják a város vagyonát
Kritika mestskej správy, ktorá vlastnými finančnými stratami vychádza v ústrety košickému rádu premonštrátov: draho kupuje od rádu pozemok pre mestské múzeum a predáva budovy pod skutočnú hodnotu pre premonštrátsky kláštor.