A jászóvári prépostság és a leleszi konvent - Markó, Mikuláš
Z histórie rádu premonštrátov a jeho jasovského prepoštstva s najstaršou listinou z roku 1209. Súčasná organizácia prepoštstva. [Autor článku Mikuláš (Miklós) Markó, novinár, pochádza z Rožňavy, študoval na Evanjelickom a.v. gymnáziu v Rožňave. Pozri Szinnyei, J. zv. 8, s.634.]