A jászóvári prépostság és a leleszi konvent - Markó, Mikuláš
Z histórie rádu premonštrátov a jeho jasovského prepoštstva s najstaršou listinou z roku 129. Súčasná organizácia prepoštstva. [Autor článku, novinár Mikuláš (Miklós) Markó je rodákom z Rožňavy, študoval na Evanjelickom a.v. gymnáziu v Rožňave. Pozri aj Szinnyei, J. zv. 8, s. 634-635].