Az én első vatikáni zarándoklatom - Takács, Melichar
Úvodník. Spomienky jasovského prepošta Melichara Takácsa na vatikánsku púť r. 1894, keď práve oslávil 33. narodeniny. Zúčastnil sa omše pápeža Leva XIII. a s ďalšími uhorskými pútnikmi bol aj na audiencii u pápeža.