A premontrei kanonokrend káptalani nagygyülése
Správa o zhromaždení v Jasove pod predsedníctvom Dr. Melichara (Menyhérta) Takácsa. Uzniesli sa vybudovať v Budapesti (MR) kostol, rádovu budovu a hlavné gymnázium a tiež z Košíc preložiť do Budapesti (MR) teologický ústav a ústav na vzdelávanie profesorov.