Az Autonom Egyesület közgyülése
Krátka správa o riadnom výročnom valnom zhromaždení pod predsedníctvom Dr. Melichara (Menyhérta) Takácsa za účasti biskupa Dr. Augustína (Ágostona) Fischera-Colbrieho. Správu o činnosti podal PhDr. Patrik [Václav] ([Venczel]) Stuhlmann [premonštrátsky kňaz, profesor etiky na Právnickej akadémii v Košiciach, stredoškolský profesor a predstavený kláštora v Košiciach. Pozri aj Mihóková, Mária: Slovník košických osobností, s. 384 a A Jászóvári premontrei Kanonokrend Jubileumi Névtára ... 1802-1902, s. 310. Pre Autonom Egyesület sa používa preklad Katolícky autonómny kruh. Z histórie vzniku a zameranie pozri v Mihóková, Mária: Vedecká, kultúrna a osvetová práca v Košiciach v rokoch 1848-1918, s. 144].