Zu den jüdischen Wahlen
Vzhľadom k tomu, že vo voľbách 20.12.1891 ortodoxní kandidáti záskali väčinu 150 proti 120 hlasom, členovia pokrokovej strany vyhlásili, že z nábož.obce vystúpia a založia si novú.