Egy apáca halálára - Gáspár, Béla
Autor (teológ) opisuje povznesenými slovami život a smrť 40 ročnej laičky M.Karász, pod radovým menom Mária Gertrúd v košickom kláštore sv. Uršuly , ktorá zomrela dňa 6.marca 1915. O jej duševných hodnotách, obetavosti, skromnosti a práci. Rozlúčku vykonal farár István Cselényi.