Marni akarnak a fehér papok : A szent telekspekulánsok a város ellen
Kritika bohatých kňazov premonštrátskeho rádu, ktorí svoj pozemok pri tzv. katovej bašte chcú predať za vysokú cenu mestu, na účely prístavby múzea.