Templom felavatás
Židovská náboženská obec v Košiciach si dňa 16.08.1901 posviacala obnovenú modlitebňu na Rákoczyho ulici (teraz Moyzesova ul.) Práce sa konali zásluhou obradného predstaveného Adolfa Adlera. Posviacku vykonali spolu s Adlerom - hlavný rabín Koloman Liebermann, rabín Jozef Klein, predseda obce Jakub Moskovits.