Bubics püspök pásztorlevele ellen
Proti pastierskemu listu biskupa Bubicsa sa postavili kriticky slovenské noviny "Národnie Noviny". Hlúpymi a lživými nazývajú biskupove tvrdenia. Článok ostro odsudzuje tento útok a vysoko hodnotne konferuje postupy biskupa Bubicsa, ktorého považuje za vlastenca a nie za šovinistu.