Kinevezés
Minister náboženstva a školstva zbavil r.kat.kanonika Ondreja Pletényiho riaditeľstva učiteľského ústavu v Prešove z príležitosti jeho odchodu do Košíc. Na jeho miesto však ustanovil Petra Hartsára titulárneho prepošta, plebana-dekana v Sabinove a to ako riadneho člena správnej rady.