Új "magyar" püspökség
Ministerstvo náboženstva a školstva schválilo 8.02.1912 realizáciu nového biskupstva pre 1 mil.a 800 tisíc gréckokatolíkov, z toho 500 tisíc Slovákov. Prešovská diecéza teda stratí viacej cirkvi, ktoré budú patriť po reorganizácii novému biskupstvu. [Excerptor neuvádza, ktoré biskupstvo to má byť a kde. Noviny sa u nás nenachádzajú - je potrebné overenie!]