Culturvereinkonstiturung
Ustanovenie osvetového spolku sa konalo 17.01.. Za Abovsko-turniansku župu a za mesto Košice. Prítomní boli predstavení a funkcionári župy i mesta. Predsedom spolku sa stal vo voľbách Dr. Melichar (Menyhért) Takács. Ďalší funkcionári a funkcionárky.